8 en 9 juli 2023
VAN 11.00-17.00U

A-Z

Pierre van Dijk | Abstract expressionistische schilder & Synesthete

Pierre Van Dijk is een gevestigd hedendaagse  Nederlandse schilder, ingeschreven bij het RKD - Nederlands Instituut voor Kunsthistorische Documentatie. Gewoond, gewerkt en tentoongesteld in de Verenigde Staten en Europa, waaronder shows in New York, Los Angeles, Parijs en Monaco. Pierre heeft lesgegeven aan de Lock Haven University en woont en schildert momenteel in zijn woonplaats Empel gemeente 's-Hertogenbosch. 

ART & SYNESTHESIE; Theater for a new audience. 

Synesthesie; de schilderijen in deze tentoonstelling zijn onder meer het resultaat van de samenwerking tussen de New Yorkse componist. Luc Cianfarani en de Nederlandse abstract expressionistische schilder & Synesthete Pierre Van Dijk, Het onder zoekt de verbinding tussen beeldende kunst en muziek, ( Synesthesie ) Zowel Luc als Pierre creëren nieuwe werken die elkaar spiegelen  - met akkoordprogressies, texturen en frequenties in de muziek van Luc die overeenkomen met de kleuren en vormen in die van Pierre’s schilderijen en andersom. 

Synesthesie is het neurologische verschijnsel waarbij een zintuiglijke waarneming ongewild ook een of meerdere andere zintuiglijke indrukken oproept. Hoewel het niet ongewoon is dat zintuiglijke waarnemingen onderlinge invloed hebben, is dit bij synesthesie dusdanig sterk dat bijvoorbeeld kleuren geproefd worden of geluiden gezien. 

 

Contact
Burgemeester Godschalxstraat 68
06-83245276
pierrevandijk@gmail.com
www.artpierre.com
Pierre van Dijk
Pierre van Dijk

Powered by CouchCMS